หมูแดดเดียวงาขาว
ส่วนผสม
- เนื้อหมูสันคอ 1 กิโลกรัม/1 kg. pork blade shoulder
- ซอสหอยนางรม 2 ช้อนโต๊ะ/2 tbsp oyster sauce
- ซอสถั่วเหลือง 2 ช้อนโต๊ะ/2 tablespoons soy sauce
- น้ำปลา 2 ช้อนโต๊ะ/2 tbsp fish sauce
- น้ำตาลทราย 2 ช้อนชา/2 teaspoons of granulated sugar
- น้ำมันพืช 2 ช้อนโต๊ะ/2 tablespoons vegetable oil
- พริกไทยป่น 1 ช้อนโต๊ะ/1 tbsp ground pepper
- งาขาวคั่ว 2 ช้อนโต๊ะ/2 tablespoons roasted white sesame seeds
ขั้นตอน
ปรุงรสด้วย ซอสหอยนางรม ซอสปรุงรส น้ำปลา น้ำตาลทราย น้ำมันพืช พริกไทยป่นและงาขาว ลงไปในเนื้อหมู คลุกเคล้าทุกอย่างให้เข้ากัน หมักทิ้งไว้ 2 ชั่วโมง
:
Season with oyster sauce, seasoning sauce, fish sauce, sugar, vegetable oil, ground pepper and white sesame. into the pork Mix everything together and let it marinate for 2 hours.นำหมูแดดเดียวลงทอดเป็นเวลา 5 นาที หรือจนกระทั่งสุก
ปล.สำหรับเวลาทอดนั้น ควรใช้ไฟกลาง อย่าใช้ไฟแรงมาก เพราะจะทำให้เนื้อหมูแข็ง ทานไม่อร่อย
:
Fry the pork in the pan for 5 minutes or until cooked.
P.S. For frying, use medium heat, do not use very high heat. Because it will make the pork hard and not delicious.
ความคิดเห็น
แสดงความคิดเห็น